Pyhäselän Oma osuuskunnan perusosuuden arvo 100 euroa. Uuden jäsenyyden avaus ja perusosuuden merkkaaminen on yhteensä 150 euroa. Jäsenyyden päättyessä ja tai irtisanottaessa palautetaan perusosuuden arvo,100 euroa.
Jäseneksi voit ilmoittautua täyttämällä tiedot alla olevaan kenttään. Olemme yhteydessä tämän jälkeen jokaiseen hakijaan henkilökohtaisesti.
Jäsenyyden hakemiseen liittyvistä asioista lisätietoa saa osuuskunnan toimistolta puh. 044 364 5925 tai sähköpostilla toimisto@omaon.fi
Kaikki jäsenet ovat omistajajäseniä, joista jokaisella on yksi yhtäläiset oikeudet tuottava jäsenosuus.
Osuuskunnan jäseninä voivat olla luonnolliset henkilöt, yritykset tai yhteisöt. Jäsenyys alkaa, kun hakija on maksanut osuuden merkintähinnan.
Jäsenyyden hakemismenettelyssä sekä osuuden siirronsaajan jäseneksi hyväksymisessä noudatetaan osuuskuntalain 3:1 määräyksiä.
Osuuskunnalla on kaksi eri osuuslajia: jäsenosuudet ja lisäosuudet. Jokaisen jäsenen on otettava yksi jäsenosuus.
Osuuskunta ei anna uusia lisäosuuksia. Ennen näiden sääntöjen rekisteröintiä annettuihin lisäosuuksiin sovelletaan näiden sääntöjen ohella ja osuuskuntalain (421/2013) määräysten ohella 1.1.2002 voimaan tulleen osuuskuntalain (28.12.2001/1488) mukaisia määräyksiä siten kuin osuuskuntalain voimaanpanosta annetun lain (422/2013) 15 §:ssä sanotaan.
Ylijäämän jaosta päättää osuuskunnan kokous. Ylijäämää voidaan jakaa jäsenille seuraavia jakoperusteita yhdessä tai erikseen käyttäen: ylijäämänpalautuksena osuuskunnan palvelusten käytön suhteessa tai korkona tilikauden alkuun mennessä maksetuille osuuksille. Lisäosuudelle maksettava korko voi poiketa jäsenosuudelle maksettavasta korosta.
Jäsenosuuksien korko maksetaan kuuden (6) kuukauden kuluessa ylijäämän jakoa koskevasta päätöksestä. Jäsenosuuksien korko siltä vuodelta, jonka päätyttyä jäsenosuus tai lisäosuus on palautettu, maksetaan seuraavan koronmaksun yhteydessä.
Osuuskunnan kokous voi myös päättää rahastokorotuksesta. Mahdollinen rahastokorotus luetaan jäsenen puolesta osuudesta maksettuun määrään silloin, kun lasketaan osuudesta palautettavaa määrää tai osuudelle jaettavaa ylijäämää rahastokorotuksen toteuttamisen jälkeen. Osuuskunnan kokous voi päättää rahastokorotuksesta osuuslajikohtaisesti eri tavoin.
Jäsen voi erota osuuskunnasta ilmoittamalla siitä kirjallisesti osuuskunnalle. Eroilmoitus katsotaan osuuskunnalle toimitetuksi, kun se on annettu tiedoksi hallituksen jäsenelle, toimitusjohtajalle tai muulle, jolla on oikeus yksin tai yhdessä toisen kanssa kirjoittaa toiminimi.
Jäsenen erottamisesta päättää hallitus. Jäsen voidaan erottaa osuuskunnasta:
Erottamismenettelyssä noudatetaan muilta osin osuuskuntalain 3:3 määräyksiä.
Erotessaan tai tultuaan erotetuksi osuuskunta palauttaa jäsenelle jäsenosuudesta osuuspääomaan merkityn määrän kuuden kuukauden kuluttua eroamisvuoden tilikauden päättymisestä lukien edellyttäen, että muut palautuksen edellytykset OKL 17:1§ mukaan täyttyvät.